{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica ustavnopravne komisije PSBiH

F
30.4.2008. u 15:15
0
0
Održana sjednica ustavnopravne komisije PSBiH
0
Održana sjednica ustavnopravne komisije PSBiH
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je danas u Sarajevu podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama BiH uz dva prihvaćena amandmana.
Predsjedavajući Komisije Šefik Džaferović je kazao za Fenu da se radi o prijedlogu zakona koji je pripremila Interresorna radna grupa i bit će dostavljen parlamentu na razmatranje.

Ustavnopravna komisija je podržala i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o ličnoj karti državljana BiH, Zakona o jedinstvenom matičnom broju i Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.

"Što se tiče Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, zakazana je rasprava na sjednici Ustavnopravne komisije za 12. maj. Bila je javna rasprava, potrebno je produženje roka da se izvrši adekvatna priprema, pozovu eksperti koji su učestvovali u njegovoj izradi i da 12. maja bude razmatran taj zakon“, kazao je Džaferović.

Na zahtjev određenog broja poslanika odgođena je rasprava o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima te o Prijedlogu okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH. Prijedlozi tih zakona bi trebali biti razmatrani 10. maja.

"Ministarstvo civilnih poslova, ministar Sredoje Nović, je također tražio da izvrši detaljan uvid u amandmane vezano za zakon o lijekovima tako da je i on predložio odgađanje sjednice komisije, a pošto je sjednica Doma negdje 14. maja odlučili smo da u subotu 10. maja radimo i završimo te dvije tačke dnevnog reda“, kazao je Džaferović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: