{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu

F
19.9.2007. u 15:07
0
0
Održana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu
0
Održana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu
O aktualnim temama visokoškolskog obrazovanja raspravljali su danas na 7. sjednici članovi Senata Univerziteta u Sarajevu
Dnevni red sjednice kojoj su prisustvovali i premijer KS-a Samir Silajdžić te kantonalni ministar kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović obuhvatio je rasprave i sugestije članova Senata o zakonu o visokom obrazovanju, rezultate i informacije o primjeni Bolonjskog procesa na ovoj visokoškolskoj ustanovi, saradnju Univerziteta u Sarajevu s visokoškolskim institucijama u regionu i inostranstvu te najavljenu manifestaciju "Biciklijada - memorijal Suade Dilberović.

"Sarajevski univerzitet je na putu ka veoma uspješnoj realizaciji Bolonjskog procesa i pridruživanju evropskoj akademskoj zajednici. Tome svakako doprinose i projekti međunarodne saradnje sa svjetskim univerzitetima", kazao je novinarima rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica.

Prvi pu na Sarajevskom univerzitetu početak nove akademske godine bit će obilježen kulturno-sportskom manifestacijom "Biciklijada - memorijal Suade Dilberović" u spomen na prvu žrtvu agresije na BiH, studenticu Univerziteta u Sarajevu. Ovu manifestaciju koja će, prema najavama rektora Čaklovice, prerasti u tradicionalnu, podržalo je kantonalno Ministarstvo kulture i sporta.

"Ministarstvo kulture i sporta KS-a namjerava da pokrene projekt otvaranja institucija kulture s područja KS-a za studente ovog univerziteta. U planu su različiti programi koji će biti besplatni a namjera je da studenti prođu kroz ove institucije, da se upoznaju s njima i besplatno pogledaju predstavu, odslušaju koncert ili posjete izložbe", rekao je ministar Hadžihafizbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: