{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Predsjedništva BiH

F
16.7.2008. u 16:10
0
0
Održana sjednica Predsjedništva BiH
0
Održana sjednica Predsjedništva BiH
Predsjedništvo BiH danas je imenovalo novog ambasadora u Ruskoj Federaciji Željka Janjetovića. Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je na pres-konferenciji u Sarajevu nakon današnje sjednice podsjetio da je na jednoj od prethodnih sjednica, zbog isteka mandata, razriješen dužnosti prethodni bh. ambasador.
Janjetović je diplomirani pravnik, i već je ranije bio ambasador BiH u Indiji.

Predsjedništvo BiH je danas donijelo odluku o postupku kandidovanja i imenovanja međunarodnih predstavnika BiH u međunarodnim institucijama.

"Predsjedništvo se još ranije opredijelilo za to da sredi stanje u ovoj oblasti, da se tačno zna ko su predstavnici BiH u kojoj međunarodnoj organizaciji i kako mogu da se kandiduju“, kazao je Radmanović.

Donesena je i odluka da predsjednik Slovenije Danilo Turk posjeti BiH 13. oktobra ove godine.

Predsjedništvo BiH je raspravljalo o većem broju sporazuma i ugovora, ratifikovalo jedan broj konvencija, pokrenulo postupak za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma za ukidanje viza s Argentinom, Brazilom i Marokom te odredilo potpisnike za jedan broj uglavnom kreditnih sporazuma.

Predsjedništvo BiH danas nije raspravljalo o strukturi generalskog kora. Radmanović je podsjetio da je Predsjedništvo na prošloj sjednici razriješilo načelnika Zajedničkog štaba zbog isteka mandata, imenovalo vršioca dužnosti i tražilo da se do naradne sjednice predloži struktura generalskog kora i imena novih generala.

“Dobili smo njihovo prijedlog, ali sa zakašnjenjen pa su članovi Predsjedništva odlučili da na narednoj sjednici o tome raspravljaju“, kazao je Radmanović.

Nije raspravljano ni o Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Obavještajno-sigurnosne agencije jer predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, koji je trebao da izvještava o ovoj tački, zbog bolesti nije prisustvovao sjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: