{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica o temi "Ravnopravnost spolova i mediji"

F
14.6.2007. u 16:30
0
0
Održana sjednica o temi "Ravnopravnost spolova i mediji"
0
Održana sjednica o temi "Ravnopravnost spolova i mediji"
Tematska sjednica Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o temi "Ravnopravnost spolova i mediji“ održana je danas u Sarajevu.
Predsjedavajući Komisije Vinko Zorić je kazao kako je cilj sjednice analiza postojećeg stanja u ovome području sa stanovišta primjene Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH, identificiranje uzroka i problema u primjeni Zakona u medijima i zajedničko utvrđivanje mjera koje treba poduzeti radi poboljšanja stanja, uključujući i eventualne promjene u postojećoj zakonskoj regulativi.

Članovi Komisije prvenstveno su željeli čuti od predstavnika medija da li ima problema u ovoj oblasti, te će na osnovu današnje diskusije donijeti zaključke o kojima će informirati predstavnike medija, ali i poslanike u Predstavničkom domu.

Tokom rasprave čulo se mišljenje da žena ima, ali ne dovoljno, u upravljačkim strukturama u medijima. Rečeno je i to da se čine koraci, istina mali, ali značajni.

Napravljeni su određeni koraci u pravcu poštivanja ravnopravnosti spolova i primjene gender senzitivnog jezika, ali ima još toga što je potrebno uraditi, čulo se na današnjem skupu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: