BiH
0

Održana sjednica GO Naše stranke

Sarajevo-x.com
Danas je u Sarajevu održana Treća sjednica Glavnog odbora Naše stranke. Na sjednici je izvršena popuna svih organa Stranke tako da su u organima Stranke (Glavni i Nadzorni odbor) predstavnici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a također su zadovoljeni rodni, strukovni i ostali kriteriji.

Pored toga, usvojeno je Uputstvo za djelovanje predstavnika Naše stranke u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, donešena je odluka o pripremi Kongresa Stranke za april 2009 i usvojeni drugi dokumenti važni za dalji uspješan rad Stranke.

Sjednicom je predsjedavao prof. dr. Vjekoslav Domljan, predsjednik GO, a sjednici su također prisustvovali predsjednik Stranke Bojan Bajić i potpredsjednici Danis Tanović i Maja Marjanović.

Nakon analize izbornih rezultata i uspjeha Naše stranke, na sjednici je usvojeno Uputstvo za djelovanje predstavnike Naše stranke u zakonodavnim i izvršnim tijelima vlasti, dokument kojim osigurava vjerodostojnost i moral izabranih predstavnika Stranka, te zahtijeva puna transparentnost rada i stalna komunikacija sa građanstvom i glasačima. Pored toga, usvojeni su i drugi dokumenti važni za dalje stranačko djelovanje, širenje i organiziranje, prije svega na regionalnom nivou (kantoni i regije).