{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Glavnog odbora SDU BiH - "Unija za sve nas"

F
5.4.2014. u 15:54
21
11
Održana sjednica Glavnog odbora SDU BiH - "Unija za sve nas"
21
Održana sjednica Glavnog odbora SDU BiH - "Unija za sve nas"
Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH), koji je izabran na 4. Kongresu SDUBiH, razmatrana su pitanja o budućem radu SDUBiH, kao i o mogućim koalicijama na predstojećim općim izborima u oktobru ove godine.
Glavni odbor je donio odluku kojom se prihvata sporazum sa političkom organizacijom Unija socijaldemokrata - USD.

U narednom periodu u javnosti će se nastupati u okviru USD-a, pod sloganom: "Unija za sve nas".

Kako je saopćeno, svi organi SDUBiH izabrani na 4. Kongresu SDUBiH 9. novembra 2013. godine: Glavni odbor, Predsjedništvo, kao i općinski/gradski i kantonalni/regionalni organi i organizacije, od dana prihvatanja tog sporazuma, djelovat će kao Unija socijaldemokrata - USD.

Izabrana lica na funkcije, kao i u organe i tijela SDUBiH na 4. Kongresu SDUBiH, nastavljaju svoje djelovanje na istim funkcijama i u organima unutar Unije socijaldemokrata.

"Pravni proces unutar SDUBiH, koji se nalazi kod Kantonalnog suda u Sarajevu, će se nastaviti, do konačnog pravosnažnog sudskog odlučivanja. Za sve potrebne aktivnosti u vezi tog pitanja ovlašćuju se Miro Lazović i Ivo Komšić, kao osnivači SDUBiH", navodi se u saopćenju.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo da odlučuje o predizbornim koalicijama povodom općih izbora koji će se održati u oktobru ove godine, saopćeno je iz Socijaldemokratske unije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: