{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Glavnog odbora SDU BiH - "Unija za sve nas"

F
5.4.2014. u 15:54
21
11
Održana sjednica Glavnog odbora SDU BiH - "Unija za sve nas"
21
Održana sjednica Glavnog odbora SDU BiH - "Unija za sve nas"
Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH), koji je izabran na 4. Kongresu SDUBiH, razmatrana su pitanja o budućem radu SDUBiH, kao i o mogućim koalicijama na predstojećim općim izborima u oktobru ove godine.
Glavni odbor je donio odluku kojom se prihvata sporazum sa političkom organizacijom Unija socijaldemokrata - USD.

U narednom periodu u javnosti će se nastupati u okviru USD-a, pod sloganom: "Unija za sve nas".

Kako je saopćeno, svi organi SDUBiH izabrani na 4. Kongresu SDUBiH 9. novembra 2013. godine: Glavni odbor, Predsjedništvo, kao i općinski/gradski i kantonalni/regionalni organi i organizacije, od dana prihvatanja tog sporazuma, djelovat će kao Unija socijaldemokrata - USD.

Izabrana lica na funkcije, kao i u organe i tijela SDUBiH na 4. Kongresu SDUBiH, nastavljaju svoje djelovanje na istim funkcijama i u organima unutar Unije socijaldemokrata.

"Pravni proces unutar SDUBiH, koji se nalazi kod Kantonalnog suda u Sarajevu, će se nastaviti, do konačnog pravosnažnog sudskog odlučivanja. Za sve potrebne aktivnosti u vezi tog pitanja ovlašćuju se Miro Lazović i Ivo Komšić, kao osnivači SDUBiH", navodi se u saopćenju.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo da odlučuje o predizbornim koalicijama povodom općih izbora koji će se održati u oktobru ove godine, saopćeno je iz Socijaldemokratske unije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: