|

Održana sjednica Glavnog odbora SDPBiH

Održana sjednica Glavnog odbora SDPBiH
0
F
FENA
22.12.2007. u 17:20
0
komentara
0

dijeljenja
Održana sjednica Glavnog odbora SDPBiH
Okvirni program rada Glavnog odbora stranke, njegovih tijela i organizacionih oblika djelovanja za narednu godinu, posebno prilagođen izbornoj godini i kampanji za predstojeće lokalne izbore, usvojen je u subotu u Sarajevu na sjednici tog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH).
Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija u okviru je tačke posvećene raspravi o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, podnio uvodno izlaganje sa zaključcima koji su jednoglasno prihvaćeni.

Veći dio sjednice posvećen je i procesu privatizacije u BiH te je ocijenjeno kako ''Politika privatizacije'' Vlade Federacije BiH na potpuno neadekvatan način tretira razvojne i socijalne potrebe FBiH, saopćeno je iz SDP-a.

Rečeno je da je privatizacija, provođena loše i netransparentno u proteklom periodu, stvorila mnoštvo ekonomskih, socijalnih i političkih problema. Usvojene su smjernice za dalji tok privatizacije i sprečavanje posljednje pljačke državnog blaga.

Donesena je i Odluka o formiranju Izbornog štaba SDP-a za općinske izbore u BiH 2008. godine, a za šefa tog štaba izabran je poslovni direktor SDP-a BiH Ferid Buljubašić.

Nakon sjednice je upriličen i tradicionalni novogodišnji prijem.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.