Sarajevo
0

Održana sjednica Glavnog odbora SDP-a

FENA
Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine održao je danas sjednicu u Sarajevu, na kojoj su članovi Glavnog odbora informirani o radu Predsjedništva SDP-a i Izbornog štaba između dvije sjednice, saopćeno je iz ove stranke.

Na sjednici su također usvojeni i izvještaji o radu klubova poslanika i delegata SDP-a u zakonodavnim organima na entitetskim i državnom nivou, kao i izvještaji o radu Foruma mladih, Foruma žena, Foruma seniora i Foruma sindikalnih aktivista u 2009.

Glavni odbor je ocijenio da su zastupnici SDP-a svojim radom u zakonodavnim organima i javnim prezentiranjem stavova SDPBiH znatno doprinijeli rastu povjerenja i ugleda SDP-a među građanima Bosne i Hercegovine.

Glavni odbor je pozdravio aktivnosti radnih grupa na promociji politika SDP-a u segmentu ekonomije, borbe protiv kriminala i korupcije, obrazovanja, zdravstva i socijalne politike.

Glavni odbor još jednom je potvrdio svoje puno opredjeljenje i dao zadatak zastupnicima SDP-a na svim nivoima da nastave parlamentarnu borbu za jačanje državnih institucija i izgradnju države Bosne i Hercegovine.