{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana radionica "Izazov za tebe - rješenje za zajednicu"

27.4.2013. u 19:33
0
0
Održana radionica "Izazov za tebe - rješenje za zajednicu"
0
Održana radionica "Izazov za tebe - rješenje za zajednicu"
U Sarajevu je danas na lokaciji Art Kina Kriterion održana radionica "Izazov za tebe - rješenje za zajednicu" koja je uz prethodno održanu radionicu u Beogradu ozvaničila početak regionalnog projekta "Izazovi na Balkanu“ koji sprovode Fondacija Techsoup (Poljska) i Fondacija za nove komunikacije Dokukino (Srbija, BiH) u partnerstvu sa TechSoup Global (SAD), Zašto ne? (Bosna i Hercegovina) i Ipko fondacijom (Kosovo).
Izazovi omogućavaju učešće svih socijalnih inovatora i preduzetnika, organizacija civilnog društva i programera/ki, korporacija i web medija. Na www.communityboostr.org svi zainteresirani mogu podnijeti svoju prijavu i to u kategorijama: Odgovornost, Glas naroda, Javne usluge i Transparentnost. Poziv je otvoren do 10. maja 2013. godine. Javnim glasanjem će se odabrati 21 projekat iz Bosne i Hercegovine, Srbije i sa Kosova koji će se u potpunosti realizirati, a najboljih 9 projekata će dobiti i novčanu podršku od po 5,000 dolara..

"U narednom periodu, organizacije i aktivisti će imati priliku da „testiraju“ svoju maštu u pronalaženju inovativnih i kreativnih rješenja za više transparentnosti u svojim zajednicama koristeći nove tehnologije. Svjesni smo da problema i izazova ima mnogo, ali vjerujemo da je rješenja još više. Stoga, tri najefektnije i najinovativnije ideje ćemo podržati sa po 5.000 dolara, te pružiti podršku u promociji i svim ostalim aspektima implementacije odabranih projekata.“ rekla je Bojana Šekeljić, regionalna direktorica razvoja Fondacije za nove komunikacije Dokukino, uz napomenu da će platforma Community Boost_r biti ne samo mjesto gdje će se prikupljati sve ideje, već i stvarati dugoročna regionalna partnerstva.

Izazovi su dio šireg projekta koji se zove community boost_r koji ima za cilj da inspiriše, omogućava i promoviše upotrebu tehnologije u svrhu građanskog učešća u inicijativama za veću transparentnost i odgovornost nosilaca javnih vlasti na zapadnom Balkanu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: