BiH
0

Održana prva skupština Udruženja za odnose s javnošću BH PR

Sarajevo-X
Prva redovna skupština Udruženja za odnose s javnošću BH PR održana je jučer u hotelu «Bosnia» u Sarajevu.

U radu skupštine je učestvovao veliki broj članova Udruženja, profesionalno angažiranih na polju odnosa s javnošću širom Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom izabrani su članovi novog Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, a usvojeni su i Statut Udruženja za odnose s javnošću BH PR i Kodeks etike.

Novi Upravni odbor sačinjavaju predsjednica Lamija Bojadžić, šefica press službe Kantona Sarajevo, potpredsjednik Zoran Ivančić direktor agencije Pristop, te članovi Edhem Ekmeščić, Miroslav Landeka , Vladimir Marić, Amra Odobašić i Bojan Zec-Filipović.

Nadzorni odbor čine Adib Zekić, Emina Hadžić-Dedić i Mirza Kurtović. U Sud časti izabrani su Anđa Ćosić, Emir Jildizar i Melika Husić.

Udruženje za odnose s javnošću BH PR je prvo profesionalno udruženje te djelatnosti u Bosni i Hercegovini, osnovano 15. novembra prošle godine. Osnovni cilj udruženja je unapređivanje struke, edukacija i uvođenje profesionalnih standarda. Članstvo čine profesionalci koji se odnosima sa javnošću bave u preduzećima, vladinim organizacijama i institucijama, nevladinim organizacijama i PR agencijama, kao i samostalni PR konzultanti.