BiH
0

Održana prva sjednica Gradskog vijeća Zenice, Kasumović poručio da rade u službi građana

Piše: E. M.
Gradsko vijeće Zenice (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U velikoj sali gradske uprave Zenice jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća gdje je za predsjedavajuću izabrana Sanja Renić (Naša stranka).

Sjednica Gradskog vijeća Zenice počela je obraćanjem bivšeg predsjedavajućeg Nebojše Nikolića, nakon čega je uslijedilo glasanje za usvajanje dnevnog reda. Prva tačka dnevnog reda bila je polaganje zakletve novoizabranih gradskih vijećnika koji su danas održali svoju prvu sjednicu i zajedničkim glasanjem izabrali osobe koje će voditi Vijeće Zenice.

Za predsjedavajuću Gradskog vijeća Zenice izabrana je Sanja Renić (Naša stranka), dok je za zamjenika izabran Jasmin Hodžić (SBB). Za članove radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenice izabrani su Sanjin Aldobašić (Snaga centra), Emina Tufekčić (SDA) i Ekrem Ćosić (SDA).

Posljednja tačka dnevnog rada sjednice Gradskog vijeća bila je imenovanje Komisije za izbor i imenovanja koju će sačinjavati Sanjin Aldobašić, Almir Babajić (SDP), Mensur Keleštura (A-SDA), Goran Bulajić (DF), Asim Musić (ostali), Sanja Renić i Vahid Spahić (BPS).

Gradsko vijeće Zenice sačinjavat će 11 mandatara SDA, šest mandatara Snage centra, četiri mandatara SBB-a, tri mandatara SDP-a, po dva mandatara DF-a i A-SDA te po jedan mandatar ispred BPS-a, Naše stranke i nacionalnih manjina.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović vijećnicima je još jednom naglasio da su ih izabrali građani i da trebaju biti u njihovoj službi, dok je Renić naglasila kako će se potruditi da ispoštuje interese grada, koji trebaju biti iznad interesa politike.