BiH
0

Održana promocija prve Internet oglašivačke mreže Httpool

Sarajevo-X
U četvrtak je u Sarajevu, u ugodnom ambijentu kluba "Kuk" održana konferencija za novinare u povodu pokretanja Internet oglašivačke mreže Httpool u Bosni i Hercegovini - prve bh. oglašivačke mreže na Internetu.

Firmu su predstavili direktor Dubravko Grubišić i predsjednik matične firme Httpool Aljoša Jenko, koji su održali kratku prezentaciju o poslovnoj strategiji Httpoola i razlozima za ulazak na bosanskohercegovačko tržište.

Httpool je prvi bh. ponuđač integriranih rješenja za oglašavanje na Internetu koji na tržište donosi nove mogućnosti i pogodnosti kako za oglašivače, tako i za Internet medije.

Među ključnim prednostima za oglašivače su: standardizirano mjerenje interneta i usporedivost web medija, centralizirana distribucija oglasa i mjerenje učinkovitosti oglašavačkih akcija, dok će medijima uključenje u Httpoolovu mrežu omogućiti veće prihode od oglašavanja, korištenje najnaprednije svjetske tehnologije za upravljanje oglašavanjem - DoubleClick, podršku u prodaji i mnoge druge pogodnosti.

Prezentacija je izazvala veliki interes marketinških agencija, novinara štampanih, tv i on-line medija, a mnogi od njih su se i nakon prezentacije zadržali u razgovoru s predstavnicima Httpoola.