{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana promocija knjige "Demokratski izbori u BiH 1990. - 2010." Amira Zukića

21.9.2012. u 14:20
12
7
Održana promocija knjige "Demokratski izbori u BiH 1990. - 2010." Amira Zukića
12
Održana promocija knjige "Demokratski izbori u BiH 1990. - 2010." Amira Zukića
Amir Zukić
U Sarajevu je, u hotelu Evropa, održana svečana promocija knjige "Demokratski izbori u Bosni i Hercegovini 1990. - 2010." autora Amira Zukića.
Promociji knjige prisustvovale su brojne zvanice iz akademskog, kulturnog, ekonomskog i političkog ambijenta Bosne i Hercegovine.

Kratak osvrt i stručno mišljenje dali su recezenti knjige, prof.dr. Mirko Pejanović i prof.dr. Omer Ibrahimagić koji su ukazali na važnost i potrebu za ovakvim djelom čiji analitički pristup i hronologija održavanja izbora u periodu 1990-2010. godine ima široku primjenu u unapređenju demokratskih procesa i jačanju pluralističke svijesti svih građana Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i Mato Đaković koji je pohvalio autora i naglasio da je knjiga promovirana u pravo vrijeme, neposredno prije izbora, te izrazio nadu da će sadržaj knjige imati utjecaj na razvoj demokratije u društvu u cjelini.

U ime izdavača, Sarajevo Publishing dd, zahvalnost na dobroj i uspješnoj poslovnoj saradnji iskazala je Jasna Kragulj, direktorica.

Na promociji je istaknuto da se autor pokazao vrijednim, autentičnim svjedokom političkih prilika i neprilika karakterističnim po svaki izborni ciklus, a da su nezaobilazna vrijednost knjige tabele, grafikoni i sintetički uporedni prikazi uspjeha i neuspjeha političkih stranaka koje su učestvovale u izbornim nadmetanjima.

Prisutnima se, na kraju, obratio autor i, između ostalog, riječi zahvale uputio svojoj porodici, tehničkoj i stručnoj pomoći svoga saradnika, recezentima, izdavaču, suizdavačima i svima onima koji su podržali projekat kako bi ovo vrijedno djelo ugledalo svjetlost dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: