Druga po redu
875

Održana Osnivačka skupština Platforme za progres Novi Grad Sarajevo

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U ponedjeljak je u prepunoj sali hotela Ibis Styles u Sarajevu održana Osnivačka skupština Platforme za progres Novi Grad Sarajevo. Ovo je, nakon Ilidže, druga održana Osnivačka skupština u regiji Bosna.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je 11 članova Opštinskog odbora Platforme za progres Novi Grad Sarajevo, pet predstavnika u Skupštini regije Bosna i jedan predstavnik regionalnog odbora ove regije.

Prisutnima se obratio i predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić koji je istakao važnost djelovanja pojedinca za dobrobit cijele zajednice.

"Večerašnji skup je dokaz da imamo sposobne ljude u državi koja nas treba i da je jedino što se od nas zahtijeva u ovom momentu je lična odgovornost prema društvu", dodao je Hadžikadić.

Koordinatorica regije Bosna Elida Osmanović, uz čiju se nesebičnu podršku održavaju Skupštine i formiraju odbori istakla je da je zajedništvo pokretač svega i da Platforma za progres ima načina da zadrži mlade ljude da ostanu u Bosni i Hercegovini.

Novoizabrani predsjednik Opštinskog odbora Platforme za Novi Grad Sarajevo je istakao da je ovo početak dinamičnih aktivnosti na području opštine.

Sa vjerom i nadom u prosperitetniju budućnost, članovi i predstavnici Platforme za progres sa Osnivačke skupštine u Novom Gradu poručili su da je došlo vrijeme da se čuje njihov glas.