{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana međunarodna konferencija Izvršnog komiteta CESP-a

F
15.5.2009. u 14:34
0
0
Održana međunarodna konferencija Izvršnog komiteta CESP-a
0
Održana međunarodna konferencija Izvršnog komiteta CESP-a
Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji Izvšnog komiteta CESP-a (Evropsko vijeće policijskih sindikata), koja se ove godine održava u Sarajevu u organizaciji Unije samostalnih sindikata policije FBiH.
Tema ovogodišnjeg Izvršnog komiteta je "Ekonomska kriza i njen uticaj na radnopravne odnose i socijalni status policijskih službenika i uticaj na mogući porast kriminala", saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Na svečanom otvaranju prisustvovali su Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, i predsjednik i generalni sekretar Vijeća evropskih policijskih sindikata Gerard Greneron.

Ministar Alić je istakao da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano radi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa.

"Izražavam zadovoljstvo što se ova skupština ove godine održava u Sarajevu, smatram to priznanjem za bh. policajce. Posao policajca je u svakom društvu za one najhrabrije i najspretnije. Prava policajaca nisu na razini težine policijskog posla. Prošle godine smo uspjeli da status policajaca značajno poboljšamo, i to povećanjem plaća. Na tome neću stati te ćemo i dalje raditi da bi policajac imao jasno definrana materijalna i socijalna prava", istakao je ministar Alić, na svečanom otvorenju konferencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: