{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana međunarodna konferencija Izvršnog komiteta CESP-a

F
15.5.2009. u 14:34
0
0
Održana međunarodna konferencija Izvršnog komiteta CESP-a
0
Održana međunarodna konferencija Izvršnog komiteta CESP-a
Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić učestvovao je danas na međunarodnoj konferenciji Izvšnog komiteta CESP-a (Evropsko vijeće policijskih sindikata), koja se ove godine održava u Sarajevu u organizaciji Unije samostalnih sindikata policije FBiH.
Tema ovogodišnjeg Izvršnog komiteta je "Ekonomska kriza i njen uticaj na radnopravne odnose i socijalni status policijskih službenika i uticaj na mogući porast kriminala", saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Na svečanom otvaranju prisustvovali su Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, i predsjednik i generalni sekretar Vijeća evropskih policijskih sindikata Gerard Greneron.

Ministar Alić je istakao da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano radi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa.

"Izražavam zadovoljstvo što se ova skupština ove godine održava u Sarajevu, smatram to priznanjem za bh. policajce. Posao policajca je u svakom društvu za one najhrabrije i najspretnije. Prava policajaca nisu na razini težine policijskog posla. Prošle godine smo uspjeli da status policajaca značajno poboljšamo, i to povećanjem plaća. Na tome neću stati te ćemo i dalje raditi da bi policajac imao jasno definrana materijalna i socijalna prava", istakao je ministar Alić, na svečanom otvorenju konferencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: