{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva SDPBiH

S
31.3.2009. u 19:56
0
5
Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva SDPBiH
0
Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva SDPBiH
Danas je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Kantonalne, regionalne i opštinske organizacije su zadužene da u skladu sa odlukom Glavnog odbora izvrše izbor novih organa SDP-a na nižim nivoima.
Na današnjoj sjednici su potpredsjednici SDP-a zaduženi za pojedine oblasti djelovanja i formirana je kadrovska komisija na čijem će čelu biti Alija Behmen. Predsjedništvo SDP-a je donijelo odluku o formiranju Savjeta i odbora SDP-a koji bi što prije trebali početi da rade na pripremi i realizaciji paketa 11 osnovnih tačaka životnih reformi „Promjena za Bosnu i Hercegovinu: progresivni patriotizam – posao i pravda – promjena za čovjeka“, koji će ujedno biti i platforma za naredne parlamentarne izbore u BiH.

Prva grupa tih reformi sadrži tri tačke koje su usmjerene na povratak povjerenja u institucije, vladavinu prava i moralnu obnovu.

Druga grupa sadrži pet tačaka usmjerenih na proizvodnju, poreski sistem i fiskalne reforme, a treća grupa sadrži tri tačke usmjerene na javnu potrošnju i segment koji se može objediniti riječima: posao i socijalna pravda.

Također, Predsjedništvo je razmatralo jučerašnji incident koji se desio u RTV Slon, a u kojem je poslanik SDP-a optužen za verbalni napad na novinarku ove radio-televizije. Predsjedništvo konstatuje da u potpunosti podržava slobodu medija u Bosni i Hercegovini i želi da svi transparentno i sigurno rade svoj posao.

Nama u SDP-u je žao što je uopšte došlo do ovakvog incidenta i nikome od nas, uključujući i Refika Ahmedinovića, nije bila namjera da bilo koga na bilo koji način uvrijedi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: