{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva SDPBiH

S
31.3.2009. u 19:56
0
5
Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva SDPBiH
0
Održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva SDPBiH
Danas je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Kantonalne, regionalne i opštinske organizacije su zadužene da u skladu sa odlukom Glavnog odbora izvrše izbor novih organa SDP-a na nižim nivoima.
Na današnjoj sjednici su potpredsjednici SDP-a zaduženi za pojedine oblasti djelovanja i formirana je kadrovska komisija na čijem će čelu biti Alija Behmen. Predsjedništvo SDP-a je donijelo odluku o formiranju Savjeta i odbora SDP-a koji bi što prije trebali početi da rade na pripremi i realizaciji paketa 11 osnovnih tačaka životnih reformi „Promjena za Bosnu i Hercegovinu: progresivni patriotizam – posao i pravda – promjena za čovjeka“, koji će ujedno biti i platforma za naredne parlamentarne izbore u BiH.

Prva grupa tih reformi sadrži tri tačke koje su usmjerene na povratak povjerenja u institucije, vladavinu prava i moralnu obnovu.

Druga grupa sadrži pet tačaka usmjerenih na proizvodnju, poreski sistem i fiskalne reforme, a treća grupa sadrži tri tačke usmjerene na javnu potrošnju i segment koji se može objediniti riječima: posao i socijalna pravda.

Također, Predsjedništvo je razmatralo jučerašnji incident koji se desio u RTV Slon, a u kojem je poslanik SDP-a optužen za verbalni napad na novinarku ove radio-televizije. Predsjedništvo konstatuje da u potpunosti podržava slobodu medija u Bosni i Hercegovini i želi da svi transparentno i sigurno rade svoj posao.

Nama u SDP-u je žao što je uopšte došlo do ovakvog incidenta i nikome od nas, uključujući i Refika Ahmedinovića, nije bila namjera da bilo koga na bilo koji način uvrijedi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: