{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana konferencija o nužnosti razmjene studenata

F
11.6.2008. u 14:28
0
0
Održana konferencija o nužnosti razmjene studenata
0
Održana konferencija o nužnosti razmjene studenata
Foto: Arhiv
U organizaciji Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Erasmus Student Networka Sarajevo, danas je održana koferencija "Studenti iz BiH - dio Evrope".
Cilj konferencije bio je sagledavanje sadašnjeg stanja na Univerzitetu u Sarajevu u oblasti razmjene studenata te prezentiranje načina da se pospješi ova aktivnost. Zaključeno je da se iskustva u ovoj oblasti uglavnom svode na gostovanja profesora iz Evrope na bh. fakultetima.

"Ono što je studentima neophodno je stvarna razmjena u toku koje će studirati na drugim univerzitetima i fakultetima te na taj način unaprijediti znanje, ali i upoznati druge načine akademskog obrazovanja, drugačije kulture i jezike", izjavila je sekretar Odjela za međunarodnu saradnju FPN-a Lejla Turčilo.

U okviru konferencije, prisutnim se obratila i prof. dr. Lamija Tanović koja je prezentirala mogućnosti korištenja EU fondova za ove namjene. Istakla je da su fondovi korišteni, ali u vrlo malom obimu te da se fakultetske institucije trebaju aktivirati u vezi s ovim pitanjem.

Konferenciji su pored zainteresiranih studenata i predstavnika fakulteta, prisustvovali i predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: