{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana komemorativna sjednica povodom smrti Nusreta Čauševića

F
25.5.2015. u 17:06
0
Održana komemorativna sjednica povodom smrti Nusreta Čauševića
0
Održana komemorativna sjednica povodom smrti Nusreta Čauševića
Nusret Čaušević
Komemoracija povodom smrti biznismena Nusreta Čauševića održana je danas u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu.
Na komemoraciji, na kojoj su prisustvovali članovi porodice, mnogobrojni prijatelji i ličnosti iz kulturnog, javnog i političkog života, istaknuto je da je završen jedan sadržajan i bogat život, da se zatvorila "knjiga izuzetno bogatog sadržaja, puna dobrih i plemenitih djela".

Naglašeno je da je uvijek bio na strani slabijih, poticao ih i hrabrio. Nusret Čaušević obavljao je niz značajnih funkcija, u 30 godina radnog staža, kao je danas rečeno, sabrano je mnogo rada i truda i doprinosa široj društvenoj zajednici.

Istaknuta je njegova ljubav prema šahu i zalaganjima za Šahovski klub ''Bosna''.

Predsjednik Skupštine tog kluba Rešad Tutić je kazao da je klub ''Bosna'' na čelu s Čauševićem ostvario najveći sportski uspjeh.

Naglasio je da je bio humanista, uspješan poslovni čovjek, dobar saradnik, ozbiljan, marljiv i spreman pomoći.

Poslovni prijatelji istakli su da se teško oprostiti od čovjeka koji je imao sposobnost da uvidi i spozna značaj i važnost novih ideja koje je prihvatao i davao doprinos da se realiziraju.

Mikrokreditiranje kao mehanizam borbe protiv siromaštva u BiH je uspostavljen poslije rata, a naglašeno je da se Čaušević energično zalagao da ga podigne na viši i značajniji nivo.

Akademik Muhamed Filipović istakao je da je smrt činjenica na koju nema odgovora.

"Jedini odgovor je isticanje osjećanja i ponosa da smo poznavali i voljeli određenu osobu. Smrt je paradoksalna, činjenica je da postoje razne vrste smrti, a naša bh. smrt je paradoksalna u tom smislu jer kod nas umiru najbolji", kazao je Filipović.

Dženaza Nusretu Čauševiću bit će obavljena danas u 17.30 sati na groblju "Bare".

Beživotno tijelo Nusreta Čauševića koji je nestao početkom sedmice pronađeno je 23. maja nadomak Sarajeva. Prema istražiteljskim izvorima Čaušević je izvršio samoubistvo pištoljem, a njegovo tijelo pronađeno je u njegovom automobilu na Borijama istočno od Sarajeva.

Bio je član Nadzornog odbora Privredne banke Sarajevo te vlasnik dionica te banke. Također bio je vlasnik i suvlasnik nekoliko kompanija, među kojima su Lok institut, Lok invest, Unis institut i Unis tours.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: