{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana komemoracija u povodu smrti profesora Mile Delića

F
4.4.2014. u 14:23
0
0
Održana komemoracija u povodu smrti profesora Mile Delića
0
U povodu smrti profesora emeritusa Mile Delića danas je na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održan komemorativni skup tijekom kojega su o radu toga istaknutog profesora govorili njegovi suradnici i prijatelji.
U ime Fakulteta obratila se pročelnica Studija biologije Svjetlana Stanić-Koštroman, kazavši kako je profesor Delić bio osoba koja će, s obzirom na njegov stručni i znanstveni doprinos, pedagoški rad i plemenitosti, zatim dobrot i zauzetost za studente, kolege i suradnike, biti trajno upisana u povjest Studija biologije i Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti.

"Osobno sam kao studentica, a kasnije i djelatnica Fakulteta i Studija biologije, imala sreću i privilegiju poznavati prof. Delića i od njega učiti. Pamtit ću ga kao vrsnog profesora, a iznad svega i velikog čovjeka, uzora kojega valja slijediti", kazala je, pored ostaloga, pročelnica Stanić-Koštroman.

O pokojnom profesoru Deliću tijekom govorile su i njegove kolege prof. dr. Paula Durbešić i prof. Jakov Pehar te dugogodišnji prijatelji Đuro Maričić.

Mile Delić rođen je 1933. godine u Jasenici kod Mostara. Diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Sarajevu gdje je kasnije stekao i stupanj magistra znanosti, nakon čega je obranio i vrlo zapaženu doktorsku tezu iz polja biologije. Objavio je niz znanstvenih radova, publikacija, a bio je sudionik i velikog broja znanstvenih i stručnih skupova te autor niza stručnih osvrta, prikaza i recenzija. Svojim radom i zalaganjem postavio je temelje razvoja biološke znanosti na Sveučilištu u Mostaru i dao izniman doprinos razvoju Studija biologije i Fakulteta u cjelini.

Mile Delić tragično je nastradao sa svojom suprugom Razijom, u saobraćajnoj nesreći koja se 25. marta 2014. dogodila na izlazu iz Mostara prema Sarajevu, na raskrižju naselja Zalik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: