Mostar
0

Održana komemoracija povodom smrti profesora Stojana Vrljića

FENA
Stojan Vrljić
Stojan Vrljić
Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je održana komemorativna sjednica u povodu smrti sveučilišnog profesora i bivšeg dekana ove visokoškolske ustanove Stojana Vrljića.

Prof. dr. Stojan Vrljić rođen je 1950. godine u Bogodolu, kod Mostara. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, današnjem Filozofskom fakultetu, obnašao je dužnost dekana od 1992. do 2000. godine.

Govoreću o Vrljićevom profesionalnom radu, dekanica Filozofskog fakulteta Slavica Juka naglasila je kako će njegovo ime ostati trajno upisano u povijesti Fakulteta, dodavši kako je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za studente i kolege profesore.

Sveučilišni profesor Marko Dragić kazao je kako je Vrljić svoje najbolje godine uložio u nastojanje da Filozofski fakultet postane respektabilna odgojno-obrazovna visokoškolska ustanova, kakva je danas.

"Njegov život nije bio tiha bonaca; što više, bio je buran i ispunjen nizom odgovornih dužnosti koje je obavljao dugi niz godina, od studentskih dana, kada je kao sudionik 'Hrvatskog proljeća' odležao mjesec dana tamnice, do kasnije političke aktivnosti ratnog mostarskog gradonačelnika i naučnog radnika na Filozofskom fakultetu", dodao je profesor Dragić.