{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana javna rasprava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

6.3.2015. u 14:42
0
2
Održana javna rasprava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
0
Održana javna rasprava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Klix.ba
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS organizovalo je danas u Banjoj Luci javnu raspravu o nacrtima zakona o vinu, zakona o jakim alkoholnim pićima, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrani, Zakona o stočarstvu, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama i o Strateškom planu razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za period 2015.-2020. godina.
"Strategijom je definisan dalji razvoj poljoprivrede i ruralnih područja. Cilj je da povećamo obim i strukturu poljoprivredne proizvodnje, da sačuvamo poljoprivredne resurse i pojačamo konkurentnost. Naravno, predviđene su i određene političke mjere koje će omogućiti da se ovi ciljevi i ostvare. Podloga za to je, kao i uvijek, osiguravanje finansijskih sredstava", rekli su predstavnici Ministarstva.

Profesorica Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Gordana Đurić rekla je da je Zakon o vinu napravljen po mjeri velikih poslodavaca i da onemogućava mala gazdinstva da na svojim posjedima prodaju sopstvene proizvode.

"Zakon o vinu mora da se prilagodi proizvođačima u RS, jer to su, na koncu, sve mali proizvođači u odnosu na one iz Srbije i Hrvatske. Moramo podići i vinogradarske kapacitete i zaštititi autohtone sorte. Svi do sada predviđeni rokovi su nemoguća misija, jer ne postoje pravilnici, a kako stvari za sada stoje oni neće ni biti doneseni", istakla je Đurić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: