{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana javna rasprava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

6.3.2015. u 14:42
0
2
Održana javna rasprava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
0
Održana javna rasprava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Klix.ba
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS organizovalo je danas u Banjoj Luci javnu raspravu o nacrtima zakona o vinu, zakona o jakim alkoholnim pićima, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrani, Zakona o stočarstvu, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama i o Strateškom planu razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za period 2015.-2020. godina.
"Strategijom je definisan dalji razvoj poljoprivrede i ruralnih područja. Cilj je da povećamo obim i strukturu poljoprivredne proizvodnje, da sačuvamo poljoprivredne resurse i pojačamo konkurentnost. Naravno, predviđene su i određene političke mjere koje će omogućiti da se ovi ciljevi i ostvare. Podloga za to je, kao i uvijek, osiguravanje finansijskih sredstava", rekli su predstavnici Ministarstva.

Profesorica Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Gordana Đurić rekla je da je Zakon o vinu napravljen po mjeri velikih poslodavaca i da onemogućava mala gazdinstva da na svojim posjedima prodaju sopstvene proizvode.

"Zakon o vinu mora da se prilagodi proizvođačima u RS, jer to su, na koncu, sve mali proizvođači u odnosu na one iz Srbije i Hrvatske. Moramo podići i vinogradarske kapacitete i zaštititi autohtone sorte. Svi do sada predviđeni rokovi su nemoguća misija, jer ne postoje pravilnici, a kako stvari za sada stoje oni neće ni biti doneseni", istakla je Đurić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: