{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana godišnja Skupština UG Eko forum Zenica

S
26.1.2012. u 21:28
0
0
Održana godišnja Skupština UG Eko forum Zenica
0
Zeničko udruženje građana “Eko forum Zenica” održalo je večeras svoju redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je prezentovan dosadašnji rad ovog društva u proteklim godinama sa akcentom na godinu koja je iza nas. Predstavljen je i plan aktivnosti za 2012. godinu.
Udruženje građana "Eko forum" Zenica osnovano je na inicijativu grupe građana, na Osnivačkoj skupštini Udruženja, koja je održana 11. decembra 2008. godine, a za neki od ciljeva su da daju podršku inicijativama za ekološki i društveni razvoj Zenice, animiranje građana da učestvuju u ekološkom životu ZDK, internacionalizaciju problema kojim se bave.

Prikazana je i prezentacija koju je vodio gospodin Samir Lemeš, potpredsjednik udruženja, a koja je ukratko objasnila šta je to Eko forum te koji su njihovi ciljevi, a građani su imali priliku i da se učlane u ovo društvo upisivanjem svojih podataka te plaćanjem članarine u visini od jedne konvertibilne marke.

Tokom prezentacije, Lemeš dotakao se i problematike zagađenja u Zenici, nekorektnog odnosa nekih od najvećih zagađivača u Zenici, aerozagađenja, ali i zagađenja vodenih površina, saradnje Eko foruma sa ostalim organizacijama sličnog tipa poput “The Bank Watcha”, kada su zajednički pratili utrošak sredstava Evropske banke, a koje je dobio ArcelorMittal za ugradnju filtera kako bi se aerozagađenje u Zenici smanjilo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: