|

Održan seminar o trgovini ljudima

Održan seminar o trgovini ljudima
0
S
Sarajevo-x.com
22.10.2008. u 14:06
0
komentara
0

dijeljenja
Održan seminar o trgovini ljudima Foto: MUP ŽZH
U prostorijama MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom jučer i danas održava se seminar o problematici trgovine ljudima.
Seminar su organizirali MUP Županije Zapadnohercegovačke i Fondacije LaStrada BiH, a održavaju ga stručni predavači Fondacije LaStrada BiH, na čelu s ravnateljicom LaStrade Fadilom Hadžić. Slušaju ga policijski službenici iz svih policijskih postaja, policijskih uprava kao i iz Ministarstva u sjedištu.

Također, predavanje je održala i zamjenica federalnog tužitelja i članica Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima na razini BiH Hajrija Hadžiomerović-Muftić.

Cilj seminara jeste educirati policijske službenike, koji dolaze u neposredni kontakt sa žrtvama trgovine ljudima, o svim aspektima ove problematike, kako bi se policijski službenici oslobodili predrasuda prema žrtvama trgovine ljudima, odnosno kako bi se oslobodili predrasuda prema ženama koje su žrtve trgovine u svrhu seksualne eksploatacije.

Inače, održavanje ovog seminara prvi je rezultat nedavno potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke i Fondacije LaStrada BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.