BiH
0

Održan sastanak o ATM strategiji BiH

FENA
Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, na čelu s ministrom Božom Ljubićem je, u cilju što efikasnije realizacije ATM Strategije Bosne i Hercegovine, jučer u Sarajevu održalo sastanak između nadležnih ministarstava komunikacija i prometa na državnoj i entitetskoj razini te Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH i oba entiteta.

Na sastanku je prezentirana struktura budućeg BH ATM sustava, izvješće o napretku po projektima, izvješće o realizaciji Ugovora o zajmu, Izvješće o provedbi akcionog plana za transformaciju institucija civilnog zrakoplovstva u BiH (Nacrt Zakona o uspostavi pružateIja usluga u zračnoj plovidbi BiH, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zrakoplovstvu BiH).

Konstatirano je da postoje određeni problemi u realizaciji ATM Strategije te s tim u svezi zaključeno je da se zadani ciljevi za provedbu strategije, uz određene korekcije trebaju poštivati. Ciljni rok kada strategija može ići u realizaciju je 01.11.2009. godine.

Dogovorena je suradnja svih nadležnih institucija koje će sudjelovati u izradi zakona, u cilj njihovog dovršenja i upućivanja u proceduru prema Vijeću ministara BiH i dalje u parlamentarnu proceduru, saopćeno je danas iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.