{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak direktora FUP-a i kantonalnih policijskih komesara

F
11.11.2011. u 15:25
0
1
Održan sastanak direktora FUP-a i kantonalnih policijskih komesara
0
Održan sastanak direktora FUP-a i kantonalnih policijskih komesara
Dragan Lukač
Sastanak direktora Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača s policijskim komesarima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova održan je u petak u Bugojnu.
Tokom sastanka upriličena je svečanost potpisivanja Memoranduma o saradnji uprava policije u Federaciji BiH u borbi protiv terorizma.

Memorandum predviđa uspostavu efiksane saradnje između Federalnog MUP-a, Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i uprava policije na lokalnoj razini kada je u pitanju sprječavanje i otkrivanje krivičnihh djela iz oblasti terorizma.

Njime se regulira, između ostalog, zajedničko rukovođenje i djelovanje, vođenje registara i baze podataka, dokumentiranje krivičnih djela, nadzor i provođenje posebnih istražnih radnji te obavještavanje javnosti o provedenim aktivnostima.

Potpisivanje Memoranduma o zajedničkim antiterorističkim aktivnostima policije u Federaciji BiH je od velikog značaja s aspekta stvaranja ambijenta za siguran život svih građana, istakli su njegovi potpisnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: