Borba protiv terorizma
0

Održan sastanak direktora FUP-a i kantonalnih policijskih komesara

FENA
Dragan Lukač
Dragan Lukač
Sastanak direktora Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača s policijskim komesarima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova održan je u petak u Bugojnu.

Tokom sastanka upriličena je svečanost potpisivanja Memoranduma o saradnji uprava policije u Federaciji BiH u borbi protiv terorizma.

Memorandum predviđa uspostavu efiksane saradnje između Federalnog MUP-a, Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i uprava policije na lokalnoj razini kada je u pitanju sprječavanje i otkrivanje krivičnihh djela iz oblasti terorizma.

Njime se regulira, između ostalog, zajedničko rukovođenje i djelovanje, vođenje registara i baze podataka, dokumentiranje krivičnih djela, nadzor i provođenje posebnih istražnih radnji te obavještavanje javnosti o provedenim aktivnostima.

Potpisivanje Memoranduma o zajedničkim antiterorističkim aktivnostima policije u Federaciji BiH je od velikog značaja s aspekta stvaranja ambijenta za siguran život svih građana, istakli su njegovi potpisnici.