{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan radni sastanak Kurteša i Lukača s kantonalnim ministrima

F
25.4.2014. u 17:26
4
7
Održan radni sastanak Kurteša i Lukača s kantonalnim ministrima
4
Federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač održali su danas u Mostaru zajednički radni sastanak s kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova i policijskim komesarima.
Na sastanku je razmatran Izvještaj o sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine u prvom tromjesečju 2014. godine, kao i konkretna pitanja koja se tiču obaveza koje su kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova dužna ispuniti da bi se implementacija Zakona o matičnim knjigama Federacije BiH izvršila u zakonom predviđenom roku.

Zaključeno je da je stanje sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine bilo ozbiljno narušeno događajima od 6. i 7. februara, kada su opravdani protesti građana, organizovani u više gradova u Federaciji BiH, zloupotrijebljeni i djelovanjem određenih grupa prerasli u nasilno i rušilačko ponašanje koje je za posljedicu imalo veći broj povrijeđenih lica i značajnu materijalnu štetu.

Konstatovano je da je mjerama i radnjama preduzetim od strane policije stanje javnog reda i mira na svim ugroženim područjima konsolidovano i da ga policija drži pod kontrolom, a da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima identifikovan i procesuiran određen broj lica koja se dovode u vezu s ovim događajima, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću FMUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: