{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan protest sindikata JRTVS

F
24.9.2008. u 11:55
0
1
Održan protest sindikata JRTVS
0
Održan protest sindikata JRTVS
Više od stotinu članova Samostalnog sindikata uposlenika Javnog RTV sistema u BiH okupilo se danas, u 9.55 sati, pet minuta prije početka redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na platou ispred zgrade institucija da bi izrazili nezadovoljstvo sporošću provedbe reforme javnog emitiranja u BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predstavnici Sindikata pozvali su Parlamentarnu skupštinu BiH da učine sve da bi se konačno završila reforma.

"Nedopustivo je da već tri godine, koliko je prošlo od usvajanja Zakona o Javnom RTV sistemu BiH, nema pomaka u njegovoj implementaciji. To za Sindikat znači potpunu neizvjesnost za 900-1.000 zaposlenika Javnog RTV sistema. Najveći broj njih su u sektorima BHRT-a i nije izvjesno na koji će se način formirati korporacija", kazao je predsjednik Sindikata Mirza Huskić.

Huskić podsjeća da upravni odbori sva tri emitera, a pogotovo BHRT-a, nisu učinili ništa na formiranju korporacije.

"Poznato je da Sindikat nije prihvatio smjenu Mehmeda Agovića na mjesto direktora Javnog RTV sistema BiH jer nismo bili sigurni radi li se o legalnoj ili nelegalnoj odluci Upravnog odbora BHRT-a. Skrenuli smo pažnju i na povećanje nadoknada članovima Upravnog odbora. Apelujemo na članove Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH da posebnu pažnju obrati na navode o nelegalnosti rada Upravnog odbora, istakao je Huskić.

Članovi Sindikata poručuju da će, ukoliko do 1. oktobra ne dobiju konkretne i jasne odgovore u vezi s provođenjem reforme, pribjeći i drugim oblicima sindikalnog djelovanja.

"To znači da ćemo organizirati štrajk upozorenja, a ako treba i generalni štrajk kojim će najmanje dva emitera biti pogođena", objasnio je Huskić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: