Mostar
0

Održan humanitarni koncert za Elmu Boškailo

FENA
U organizaciji World Music Centra Mostar sinoć je u Sportskoj dvorani Egipatskog sela u Mostaru održan humanitarni koncert "Plesom za život", a sav prihod od koncerta namijenjen za liječenje teško oboljele Elme Boškailo.

Na koncertu su nastupili KUD "Džemal Bijedić", Plesni studio "Romantik" te Plesni studio "Mostars", dok su specijalni gosti koncerta bili Mostarske kiše i Ena Ćenan, djevojčica koja je sa svojih 12 godina pobijedila tumor i sada živi normalno i zdravo te želi da pomogne i Elmi Boškailo.

Direktorica World Music Centra Mostar Aleksandra Savić kazala je kako je najvažnije u svemu ovome vrijeme te kako su na veliku brzinu organizovali dva humanitarna koncerta.

"Prvi je održan prije par dana kada su tri rokenrol benda iz Stoca svirala za svoju Stočanku Elmu Boškailo i na taj način animirali ljude da se pridruže ovoj velikoj humanitarnoj akciji. U suštini, svi smo mi organizatori, jer su svi pomogli da se ovo organizuje na brzinu.

Ono što me posebno ganulo je to što su i štićenici Egipatskog sela došli i donirali novac. Apelujem na građane da podrže ovu humanitarnu akciju i da daju svoj doprinos za što brže liječenje Elme Boškailo", kazala je Savić.

Ona je dodala kako je Elmina bolest u progresu te da ona već sljedeći ponedjeljak kreće za Zagreb da obavi analize i pretrage.

Nakon toga, kako je kazala, ostaje još malo vremena da se skupi potreban novac.

Inače, Elma Boškailo boluje od najteže vrste progresivnog tumora takozvanog Hongkočkin, od kojeg samo oni rijetki ili oni kojima se odmah pomogne mogu preživjeti. Otac Mirzo i majka Adisa nisu u mogućnosti dalje liječiti svoju kćerku. Za transplantaciju koštane srži na klinici u Zagrebu potrebno je 80.000 maraka.

Za pomoć Elmi Boškailo otvoren je račun kod Hypo Alpe Adria Bank.

SWIFT code: HAABBA22 IBAN: BA393060123761952613 Devizni račun: 1237619526 KM račun: 1437205293