BiH
0

Održan 3. sastanak Organizacijskog odbora za obilježavanje 20. obljetnice "ZOI 84"

Klix.ba
Organizacijski odbor za obilježavanje 20. obljetnice održavanja XIV. zimskih olimpijskih igara održao je srijedu u Sarajevu, u užem sastavu, treći radni sastanak.

Na današnjem sastanku je razgovarano o toku priprema obilježavanja i provedbi svih aktivnosti za ovu svečanost. Usvojen je prijedlog programa i troškovnik.

Brojne sportske i kulturne manifestacije, koje će biti održane, podsjetiće nas na veličanstveno organizirane ZOI 84. kada su oči cijeloga svijeta bile uprte u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Kako je planirano centralna proslava će se održati na olimpijskim planinama i to 8. februara takmičenjima skijaša na Jahorini, dan poslije na Bjelašnici. Visoke delegacije također će, u ove dane, posjetiti ta olimpijska borilišta. U olimpijskoj dvorani "Zetra" 9. februara, biće održana gala revija u umjetničkom klizanju, a učestvovaće aktuelni evropski prvaci iz Budimpešte. Pozvani su, i očekuje se dolazak u Zetru i brojnih nositelja olimpijskih odličja ZOI 84, među kojima su i sportske zvijezde, klizački par Torwil/Din i Katarina Witt.

Svoj dolazak u Sarajevo na proslavu su najavili predsjednik Međunarodnoga olimpijskoga odbora Žak Rog, počasni predsjednik MOO Huan Antonio Samaran, koji je i otvorio ZOI 84., te drugi visoki dužnosnici ove i drugih svjetskih asocijacija zimskih sportova, kao i zemalja bivše Jugoslavije.