Konjičke utrke
208

Održan 15. memorijal "Alija Izetbegović", pobjednik dolazi iz Velike Kladuše

Piše: M. Ć.
Foto: Fena
Foto: Fena
Na hipodromu "Bakšaiške bare" u Bihaću danas poslijepodne održane su konjičke utrke u sklopu 15. međunarodnog "Memorijala Alija Izetbegović".

Pred nekoliko hiljada ljubitelja konjičkih utrka, te uz prisustvo brojnih delegacija, konjičke trke na hipodromu "Bakšaiške bare" u Bihaću i ove godine ispunile su sva očekivanja. Takmičila su se 32 najbolja grla iz Bosne i Hercegovine i regije, a pobjednik takmičenja je grlo Ornament, iz konjičkog kluba "Krajišnik".

O kvalitetu Memorijala govori podatak da je ukupni nagradni fond takmičenja iznosio 30.000 KM, a održane su ukupno četiri trke.

"Nagradni fond prve trke iznosio je 3.000 KM, druge 3.000 KM i treće 4.000 KM, dok je nagradni fond četvrte trke iznosio 20.000 KM. Sve je proteklo u najboljem redu, sport je ponovo pobijedio na Bakšaiškim barama. Čestitam svim pobjednicima", rekao je za Klix.ba Zijad Tahrić, predsjednik konjičkog kluba "Jedinstvo" koje tradicionalno organizira trku.

"Memorijal Alija Izetbegović" i ove je godine okupio brojne ljubitelje konjičkih utrka iz Bosne i Hercegovine i regiona, a prisustvale su mu ugledne ličnosti iz političkog i javnog života. Nagradu ovogodišnjem pobjedniku uručio je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i sin prvog predsjednika Predsjedništva BiH, po kojem je manifestacija i dobila ime.