|

Određene mjere zabrane petorici uhapšenih zbog zločina u Bosanskom Novom

Određene mjere zabrane petorici uhapšenih zbog zločina u Bosanskom Novom
0
S
SRNA
13.12.2015. u 11:15
65
komentara
0

dijeljenja
Određene mjere zabrane petorici uhapšenih zbog zločina u Bosanskom Novom Pretres u Bosanskom Novom (Foto: SRNA)
Sud BiH odredio je mjere zabrane petorici Srba koji su osumnjičeni za ratni zločin na području Bosanskog Novog, potvrdila je Srni portparol Suda Manuela Hodžić.
Ovom odlukom Sud je odbio prijedlog Tužilaštva BiH da se Ljubanu Babiću (53), Ranku Balabanu (56), Rajku Karlici (47), Mirku Odžiću (55) i Milenku Brčinu (52) odredi pritvor.

U Tužilaštvu je ranije potvrđeno Srni da je pritvor petorici osumnjičenih predložen zbog opasnosti od njihovog uticaja na svjedoke i saučesnike, te mogućnosti prikrivanja dokaza.

Kao razlog za određivanje pritvora Tužilaštvo je navelo da bi puštanje na slobodu ovih osoba izazvalo uznemirenje javnosti.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), 11. decembra su po nalogu Tužilaštva BiH na području Bosanskog Novog proveli opsežnu akciju u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina, tokom koje su uhapsili ovih pet Srba.

U toku akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kao i zgrade Policijske stanice, opštine i sjedišta komunalnog preduzeća, radi pronalaženja arhivskog materijala i dokaza, kao i radi otkrivanja radnji koje su činjene na prikrivanju dokaza.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...