Općinski sud u Sarajevu
48

Određen pritvor za sedmoricu napadača na Beograđane, trojici mjere zabrane

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Jasmina Sazdovski, sudija za prethodni postupak, odredila je jednomjesečni pritvor za sedam od ukupno 10 osumnjičenih u vezi s događajem na Ilidži, odnosno napadom na grupu građana iz Beograda.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. Pritvor je odredjen za H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E.B.

Prema preostaloj trojici osumnjičenih, B.H., M.P., i S.K. izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa ostalima iz grupe i da im se približe na razdaljinu ispod 100 metara.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za svih 10 uhapšenih mladića koji se terete za napad na grupu Beograđana na Ilidži.

Pritvor je predložen zbog straha da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Grupa mladića je u hotelu Hills na Ilidži u subotu fizički napala grupu iz Beograda s namjerom da im uzmu zastavu na kojoj je pisalo "Zvezdara". Tom prilikom jedna osoba je zadobila lakše povrede nanesene nožem.