Sud BiH
0

Određen pritvor osumnjičenim u predmetu Dejan Tuleković i drugi

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sud Bosne i Hercegovine donio je, u subotu, 5. juna, rješenje, u predmetu Dejan Tuleković i drugi, kojim se određuje jednomjesečni pritvor Dejanu Tulekoviću, Emiru Hadžipašiću i Miletu Majstoroviću.

Pritvor, prema ovom rješenju, može trajati do 4. jula, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Sud je u odnosu na sve osumnjičene odredio pritvor zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Pritvor je u odnosu na sve osumnjičene određen i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu mogli ponoviti krivično djelo ili dovršiti već pokušano.

Također, u odnosu na osumnjičene Tulekovića i Majstorovića pritvor je određen, budući da je utvrđeno postojanje bojazni od bjekstva osumnjičenih.

Dejan Tuleković, Emir Hadžipašić i Mile Majstorović, osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba.