Akcija "Ris"
2

Određen pritvor ocu i sinu koji su imali laboratoriju za drogu u Srpcu

SRNA
Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor osobama S.N. i R.N. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, saopćeno je iz ovog suda.

Rješenjem sudije za prethodni postupak Okružnog suda određeno je da pritvor može trajati najduže do 25. avgusta 2019. godine.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je određivanje pritvora Saši (36) i Radoslavu Narančiću (63) iz Srpca zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli da ometaju krivični postupak utjecajem na svjedoke.

Saša i Radoslav Narančić osumnjičeni su da su od početka godine do 25. jula u podrumu pomoćnog objekta pored porodične kuće mjestu Donji Kladari, opština Srbac, uzgajali i proizvodili marihuanu, koju su potom pripremali i pakovali za dalju prodaju.

Njih su prošle sedmice uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u okviru operativne akcije kodnog naziva "Ris" tokom koje su pretresli stambene objekata na dvije lokacije na području Srpca.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović rekao je ranije da je otkrivena veća količina droge, savremena laboratorija za uzgoj marihuane i veća količina novca, kao i oružja raznog kalibra i municije.