Sud BiH
0

Određen pritvor Mariju Jukiću

FENA
Sud BiH donio je rješenje kojim se određuje jednomjesečni pritvor Mariju Jukiću, koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga i krivičnim djelom spriječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

Kako je danas saopćeno iz Suda BiH, pritvor prema ovom rješenju može trajati do 7. septembra ove godine.

U prijedlogu za određivanje pritvora navodi se da je osumnjičeni Jukić, zajedno sa Antom Tomasom, 5. juna ove godine preuzeo od N.N. lica 5 kg opojne droge.

Osumnjičeni je, navodno, zajedno sa Antom Tomasom, 6. augusta nabavljenu količinu od 5 kg opojne droge heroin prodao osobi koju je poznavao Ante Tomas.

Sud je nakon razmatranja prijedloga utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Jukić počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Osim toga, Sud je odredio pritvor cijeneći da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, te da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati tok krivičnog postupka uticajem na svjedoke i saučesnike.

Sud BiH je osumnjičenom Jukiću odredio pritvor smatrajući da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom za narušavanje javnog reda.