|

Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir"

Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir"
5
Piše: A. B.
17.2.2017. u 09:23
52
komentara
5

dijeljenja
Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir" Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir" Ismetu Hamziću, Esadu Hrvačiću, Samini Skopak, Zaimu Spahoviću i Muameru Piti.
Osumnjičenima je određen pritvor zboog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Još uvijek se čeka rješenje Kantonalnog suda za određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrane kontaktiranja sa svjedocima osumnjičenima Vildani Ligati i Selmi Taraniš.

Navedeni su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Tereti ih se da su kao organizirana kriminalna grupa izdejstvovali donošenje presuda pred Općinskim sudom u Sarajevu i tako nezakonito vršili prijenos vlasništva na blizu 70 nekretnina na području KS, čime su sebi i drugima pribavili veću protupravnu korist.

Uhapšeni su prije tri dana prema nalogu Tužilaštva KS, kada su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) izvršili pretrese na deset lokacija u KS i tom prilikom uhapsili sedam osoba.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...