Okružni sud u Doboju
68

Određen jednomjesečni pritvor Andrei i njenom ljubavniku zbog ubistva Saše Kulišića

A. Ku.
Andrea Kajganić i Dražen Lazarecić (Foto: SRNA)
Andrea Kajganić i Dražen Lazarecić (Foto: SRNA)
Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Andrei Kajganić (32) i Draženu Lazareviću (19) koji su osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (46) iz Doboja.
Osumnjičenima se na teret stavlja da su po prethodnom dogovoru, zajedno sa maloljetnom kćerkom (14) prvoosumnjičene tabletama omamili Kulišića, a zatim ga i ubili, navedeno je iz Okružnog suda u Doboju.

Navodi se da je maloljetna kćerka ubijenog Saše usitnila veći broj tableta naziva "Treana" jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih.

Pomiješala ih je sa vodom te je u dogovoru sa majkom i njenim ljubavnikom otišla u kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode u kojoj su se nalazile tablete napravila limunadu kojom ga je omamila i uspavala.

Utvrđeno je da su Andrea i njena maloljetna kćerka A. K. i u ranijem periodu Saši davale tablete.

Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je Saša zaspao, njegova osumnjičena kćerka je ostavila otključana ulazna vrata od kuće i o tome obavijestila majku i njenog ljubavnika.

Oni su zatekli uspavanog Sašu kojem su oblijepili glavu trakom te vezali noge i ruke i zadali par udaraca od kojih je krvario.

Prevezli su ga u šumu gdje su mu zadali četiri ubodne rane u predjelu stomaka od kojih je preminuo.