|

Odred "Lasta" o napadu na reportere: I mi živimo teško, ali ne pravimo nerede

Odred "Lasta" o napadu na reportere: I mi živimo teško, ali ne pravimo nerede
323
Klix.ba
27.7.2018. u 08:08
73
komentara
323

dijeljenja
Odred "Lasta" o napadu na reportere: I mi živimo teško, ali ne pravimo nerede Foto: K. S./Klix.ba
Udruženje veterana Odreda Policije za Specijalne Namjene "Lasta" osudilo je jučerašnji napad na reportere portala Klix.ba i televizije Al Jaazera u Sarajevu.
"Napad na medije je i napad na sve nas. Dajemo potpunu podršku objektivnom novinarstvu. Posebno smo ogorčeni zbog napada na našeg člana Mirsada Bukvića, čovjeka koji je također demobilisani borac. U odbranu naše Domovine se uključio kao maloljetnik, bio je diverzant. Čovjek koji je mnoge projekte brojnih udruženja veterana uradio volonterski i sa ponosom. Čestit, porodičan čovjek, koji je danas podmetnuo svoje tijelo da zaštiti kolegu i kao takav sa ponosom možemo reći da smo ponosni što je jedan od nas", navodi se u reagovanju.

Naglašavaju da je svaki udarac na prave demobilisane borce i udarac na tekovine odbrane Domovine.

"Pogotovo kada to rade neki, nazovi, borci u alkoholiziranom stanju i neke pjevaljke. Svjesni smo da određeni dio boračke populacije živi teško i da imaju pravo tražiti svoja prava na legitiman način. Veći broj zahtjeva demonstranata je u skladu i sa našim stavovima. I dio našeg članstva živi teško ali nikome ne pada na pamet da pravi ovakve incidente i razbija automobile. Tražimo da Tužilaštvo i istražni organi urade svoj posao i primjereno kazne aktere današnjeg incidenta jer ako to ne učine mi znamo kako ćemo zadovoljiti pravdu", zaključuje se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...