{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobreno upošljavanje 10 odgajatelja u JU "Djeca Sarajeva"

20.9.2012. u 11:49
3
2
Odobreno upošljavanje 10 odgajatelja u JU "Djeca Sarajeva"
3
Odobreno upošljavanje 10 odgajatelja u JU "Djeca Sarajeva"
Vlada Kantona Sarajevo je danas, na nastavku svoje 87. sjednice, odobrila JU "Djeca Sarajeva" prijem u radni odnos 19 zaposlenika i to jednog psihologa, 10 odgajatelja i osam spremačica.
Javna ustanova "Djeca Sarajeva" iskazala je interes i potrebu za upošljavanje novih kadrova kako bi se obezbijedilo normalno funkcioniranje i obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u skladu sa Standardima i normativima propisanim za ovu oblast.

Ova ustanova obavlja svoju djelatnost u 28 vrtića na području Kantona Sarajevo i u školskoj godini u redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja upisano je 2.330 djece raspoređenih u 90 odgojnih grupa. Pored toga, obaveznim programom predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu obuhvaćeno je oko 2.460 djece.

U prethodnoj školskoj godini u odgojnim grupama bilo je u prosjeku 29 djece. Standardi propisuju da prosječan broj djece u grupi jasličkog uzrasta iznosi 13, a da grupe do šeste godine starosti broje 26 djece. Odobravanjem upošljavanja novih 10 odgajatelja, kako naglašavaju u ovoj ustanovi, a za čim je poseban interes pokazan i u Vijeću roditelja, stvorit će se pretpostavke da se odgojno vaspitni proces u vrtićima ove ustanove odvija u uslovima i atmosferi koji su popisani pravilima ove struke i koji će uslugu i brigu odgajatelja i vaspitača podići na viši nivo, na zadovoljstvo kako mališana tako i njihovih roditelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: