{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobreno 598 kredita za pomoć u rješavanju stambenih pitanja boračke populacije

F
FENA
8.12.2007. u 09:25
0
0
Odobreno 598 kredita za pomoć u rješavanju stambenih pitanja boračke populacije
0
Odobreno 598 kredita za pomoć u rješavanju stambenih pitanja boračke populacije
Preko Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija u FBiH, dosad je ukupno realizirano i odobreno 598 kredita.
Iznos ovih kredita je oko sedam miliona maraka, a njihov povrat je blagovremeno realiziran u visini od 96,08 posto, navodi se u Informaciji o realizaciji dodjeljenih kreditnih sredstava ove fondacije, njihovom namjenskom trošenju i blagovremenom povratu.

Na osnovu raspoloživih 1,48 miliona maraka i utvrđenih kriterija, u prošloj godini su odobrena 123 kredita za pomoć u izgradnji ili adaptaciji stembenih jedinica u visini od 10 do 15 hiljada maraka, uz kamatu od dva i tri posto i rok povrata od 15 godina.

U ovoj godini je u petom krugu podjele, odobreno 128 kredita za pomoć u kupovini, izgradnji ili sanaciji stambenih jedinica.

Federalna vlada se upoznala na sjednici ove sedmice sa Informacijom o realizaciji dodjeljenih kreditnih sredstava Fondacije, koja je počela rad 29. augusta 2002. godine.

Uz obavezu redovnog nadzora nad radom Fondacije, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata da do kraja godine pripremi odluku o smanjenju broja članova Upravnog odbora Fondacije.

Također, potrebno je na osnovu analize dosadašnjih učinaka u njenom radu predložiti jednostavniji i racionalniji način njene organizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: