{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobreni Prijedlozi zakona o naknadama sudijama i tužiocima

F
19.3.2013. u 18:19
1
3
Odobreni Prijedlozi zakona o naknadama sudijama i tužiocima
1
Odobreni Prijedlozi zakona o naknadama sudijama i tužiocima
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je većinom glasova na današnjoj sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u FBiH.
Donošenje tog zakonskog akta predstavlja dosljedno provođenje presude Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

Podrazumijeva reguliranje prava sudija, tužilaca i stručnih saradnika na naknadu za troškove ishrane, prijevoza na posao i s posla, prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog i rada u dane državnih praznika, te naknada zbog bolesti ili ozljede, za slučaj smrti, teške bolesti ili invalidnosti, odnosno naknada za porodiljski dopust i na otpremninu prilikom odlaska u penziju.

Osim tog teksta, poslanici Predstavničkog doma odobrili su u dosadašnjem toku sjednice Prijedlog federalnog zakona o elektronskom dokumentu.

Njime se uređuje pravo federalnih i kantonalnih organa uprave te federalnih i kantonalnih upravnih organizacija, organa lokalne samouprave, privrednih društava, ustanova i drugih pravnih i fizičkih osoba na upotrebu elektronskog dokumenta u poslovnim radnjama i djelatnostima te u postupcima koji se vode pred nadležnim organima u upravnom postupku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: