{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobrena tri miliona eura za zatvor u Patkovači

S
26.7.2012. u 14:59
1
1
Odobrena tri miliona eura za zatvor u Patkovači
1
Odobrena tri miliona eura  za zatvor u Patkovači
Zatvor u Patkovači
Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Bijeljina iz IPA Fondova odobrena su tri miliona eura za nastavak izgradnje novog zatvora u Patkovači kod Bijeljine, površine 105 dunuma, izjavio je Srni direktor Zavoda Niko Sjerić.
"Druga faza podrazumjeva završetak pritvorske jedinice, kao i unutrašnje građevinske radove, prijemno odjeljenje i odjeljenje osuđenih, a planirano je da bude završena do kraja godine", kaže Sjerić.

Treća faza se odnosi na izgradnju pomoćnih objekata, kao što su ambulanta, trpezarije, radionice i kancelarisjki prostor.

Sjerić je istakao da će nova kazneno-popravna ustanova, čiji kapacitet će biti 350 osuđenih i 60 do 80 pritvorenih osoba, ispunjavati sve evropske standarde prema građevinskim, lokacijskim i bezbjednosnim kriterijumima i standardima za tretman i rad sa osuđenim licima.

"Novi zatvor će biti centar izvršenja krivičnih sankcija u Republici Srpskoj. Sistem tehničke bezbjednosti bit će na najvišem nivou i najsavremeniji postojeći na tržištu, počev od kontrole pristupa, video nadzora, `IC barijera` i udobnosti u ćelijama“, istakao je on.

Sjerić je dodao da će na manji dio zauzimati zatvoreno odjeljenje, a veći dio poluotovorena odjeljenja sa manjim režimom obezbjeđenja, kao i privredne jedinice na kojima rade osuđenici s ciljem njihove socijalizacije.

"Zatvorenicima ćemo pružiti mnogo više radnih mjesta, profila i mnogo širi spektar zanimanja s ciljem njihove socijalizacije i obrazovanja. Osim toga, uvest ćemo inovativna rješenja za uštedu energije, kao što su toplotne pumpe, solarni kolektori za tehničku vodu i slično", rekao je Sjerić.

Izgradnju novog zatvora u Patkovači, koji će obzbijediti oko 80 novih radnih mjesta, omogućili su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo pravde sa dva miliona KM, te IPA fondovi sa tri miliona evra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: