{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobrena sredstva za funkcioniranje novih policijskih agencija

F
30.4.2009. u 16:55
0
0
Odobrena sredstva za funkcioniranje novih policijskih agencija
0
Odobrena sredstva za funkcioniranje novih policijskih agencija
Na prijedlog Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara BiH je na sjednici u srijedu donijelo odluku o izdvajanju 1.908.656 KM iz budžetskih rezervi za 2009. godinu za potrebe finansiranja novoosnovanih policijskih agencija u BiH u periodu od 1. marta do 31. decembra ove godine.
Tako je za potrebe Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja izdvojeno 683.000 KM, Agencije za policijsku podršku 663.000 KM, te Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova 562.656 KM.

Na ovaj način omogućena je nabavka neophodne opreme i ujedno funkcioniranje novih policijskih agencija, u skladu sa reformom policijskih snaga u Bosni i Hercegovini.

U nadležnosti Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja su, pored ostalog, DNK analize, vještačenja požara i eksplozija, balistička, mehanoskopska, grafološka i daktiloskopska vještačenja, te biološka, biohemijska, hemijska i toksikološka ispitivanja.

Agencija za policijsku podršku je nadležna za vođenje centralne baze podataka zaposlenih u policijskim strukturama BiH, pružanje stručne pomoći policijskim tijelima u BiH u slučaju pokretanja sudskih sporova, predlaganje odgovarajućih akata Vijeću ministara BiH, te pripremanje analiza i izvještaja za potrebe državnih institucija.

Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova će provoditi obuku i obrazovanje kadrova policijskih struktura u BiH do činova policajac i mlađi inspektor, te pružati osnovnu i specijalističku obuku pripadnicima detektivskih i agencija za zaštitu imovine, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: