{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobren Prijedlog stategije zapošljavanja

F
21.4.2009. u 18:04
0
0
Odobren Prijedlog stategije zapošljavanja
0
Odobren Prijedlog stategije zapošljavanja
Današnje zasjedanje Predstavničkog doma federalnog Parlamenta u Sarajevu okončano je nakon što su u poslijepodnevnim satima poslanici odobrili Prijedlog strategije zapošljavanja u Federaciji BiH za period 2009.-2013. godina.
Strategija utvrđuje prioritete u okviru politike zapošljavanja i definira strateške i operativne ciljeve, programe, mjere i rezultate čije se postizanje očekuje u definiranim rokovima. Fokusirana je prije svega na mlade nezaposlene, žene, stariju radnu snagu, dugoročno nezaposlene i neaktivne te osobe sa posebnim potrebama i Rome.

Za uspjeh u provođenje ovog dokumenta neophodno je osnažiti institucionalni okvir, organizacijski osposobiti javne službe za zapošljavanje, ojačati kapacitete za planiranje i provedbu aktivnih mjera zapošljavanja te ojačati i institucionalizirati ulogu socijalnih partnera u ovim procesima, definirano je u strategiji.

Današnja sjednica Predstavničkog doma bit će nastavljena sutra u 10 sati, a jedna od tačka dnevnog reda je Informacija o radu i poslovanju Razvojne banke Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: