PSBiH
0

Odobren Prijedlog rezolucije o zaštiti porodice

FENA
Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku PSBiH odobrila je na današnjoj sjednici u Sarajevu Prijedlog rezolucije o zaštiti porodice čiji je predlagač poslanik u državnom parlamentu Adem Huskić.

Prijedlog rezolucije je prihvaćen uz zaključak da predlagač u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice te Zakonodavno-pravnim sektorom Parlamentarne skupštine BiH ponudi konačni tekst rezolucije.

Članovi ove Komisije su odgodili izjašnjavanje o Prijedlogu pravilnika za provođenje Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH do dostave mišljenja Zajedničke komisije za administrativne poslove.

Komisija poziva kolegije dvaju domova u Parlamentarnoj skupštini BiH da u suradnji s predstavnicima kolegija entitetskih skupština, a na bazi informacija koje će dostaviti ombudsmeni BiH, riješe problem implementacije Zakona o izmjenama i dopunama zakona o ombudsmenu BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.