{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobren prijedlog o izmirenju unutrašnjih obaveza

F
10.3.2009. u 18:01
0
0
Odobren prijedlog o izmirenju unutrašnjih obaveza
0
Odobren prijedlog o izmirenju unutrašnjih obaveza
Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio je većinom glasova po hitnom postupku na današnjoj sjednici u Sarajevu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije.
Neadekvatan kvantitativan prikaz unutrašnjih obaveza Federacije i rokovi za njihovo izmirenje koji se realno ne mogu ispoštovati, opredijelili su Federalnu vladu da uputi ove zakonske izmjene u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku, obrazložila je Vlada kao predlagač.

Sukladno tome, a na temelju stvarnog stanja, posebno do sada prijavljenih potraživanja Komisiji za utvrđivanje i realizaciju potraživanja nastalih za vrijeme ratnog stanja i neposredne ratne opasnosti, utvrđena je njihova vrijednost u visini od 500 miliona KM (umjesto ranijih 900), obrazložila je još Vada.

Promijenjeni su i uvjeti pod kojima će se izmiriti te obaveze pa je početak izdavanja obveznica predviđen najkasnije 30. juna 2009. (umjesto 1. novembar 2008.), uz grejs period od devet godina i s datumom dospijeća najkasnije do 31.12. 2027. godine.

Sjednica Predstavničkog doma je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: