Vlada KS
0

Odobren dodatni upis na sarajevske fakultete

FENA
Vlada Kantona Sarajevo usvojila je i utvrdila, na posljednjoj sjednici zakone i informacije koje bi trebalo da se nađu pred poslanicima Skupštine KS-a planiranoj za 22. oktobar, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Utvrđen je Nacrt Zakona o srednjem obrazovanju, Nacrt Zakona o vodama, Nacrt Zakona o izmjeni Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municje, te Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju.

Vlada je prihvatila Analizu provođenja Zakona o komunalnim djelatnostima, te usvojila Finansijski izještaj o radu javnih ustanova iz predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja za 2008. s finansijskim planom za 2009. i Informaciju o stanju studija na visokoškolskim ustanovama na području KS-a.

Vlada je odobrila i proširenje plana upisa studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija i prvu godinu drugog ciklusa studija u akadamskoj 2009./2010. godini.

Na Medicinskom fakultetu odobren je upis još šest studenata, Elektotehničkom 29, na Pedagoškom 40 i na Veterinarskom fakultetu još 33 studenta.

Odobreno je proširenje plana upisa i na Arhitektonski fakultet za 18, Fakultet zdravstvenih studija za 30, te na Mašinski fakultet za 30 studenata.

Vlada KS-a imenovala je Božidara Pašagića (diplomirani ekonomist) na poziciju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Vlada KS-a dala je saglasnost Upravnom odboru Službe za zapošljavanje KS-a da na poziciju direktora te ustanove bude imenovan Vahid Muharemović, dosadašnji direktor Službe za zapošljavanje KS-a.