Nediljko Rimac
0

Odnosi u vladajućoj koalicji nisu dobri, ali vlada funkcionira

FENA
Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Nediljko Rimac kazao je da u vladajućoj koaliciji u toj županiji odnosi nisu dobri i da se neke stranke ponašaju oporbeno, no da unatoč tome Vlada funkcionira i donosi odluke.

Govoreći o funkcioniranju izvršne vlasti te odnosima između koalicijskih partnera u Hercegbosanskoj županiji, Rimac je kazao da se formalna oporba odnosno HDZ BiH često ponaša kao neodgovorna oporba pa i kada su hrvatski nacionalni interesi u pitanju.

On je također istaknuo da je aktualna Vlada u dvije godine svoga mandata smanjila naslijeđeni manjak proračuna s više od 25 milijuna maraka na deset milijuna maraka.

"Cilj je, ako se ovaj trend nastavi, eliminirati manjak u proračunu u ovoj županiji do kraja mandata. To je veliki uspjeh ove vlade i pokazatelj koliko vodi računa o proračunskim sredstvima", kazao je Rimac

Rimac je kazao da Vlada Hercegbosanske županije ima ambiciozne planove razvoja te dodao da su neki projekti već započeti, a ove i sljedeće godine počet će realizacija projekata vrijednih i više stotina milijuna maraka.

Energetika, poljoprivreda i turizam su gospodarske grane u kojima se vidi budućnost ove županije, istaknuo je predsjednik Vlade HBŽ-a Rimac.