Energetski samit u Sofiji
0

Odnosi između BiH i Crne Gore primjer u regionu

SRNA
FOTO: Arhiv
FOTO: Arhiv
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović konstatovali su da su međusobni odnosi dvije zemlje primjer u regionu i da ih treba iskoristiti u funkciji podsticaja ekonomskih efekata, javlja dopisnik Srne iz Sofije.

Radmanović je nakon susreta, koji je održan u Sofiji u okviru Energetskog samita o temi "Prirodni gas za Evropu: bezbjednost i partnerstvo napredak", rekao da je razgovor bio u funkciji pripreme Vujanovićeve posjete BiH, koja bi trebalo da bude realizovana u maju.

"Razmijenili smo mišljenja o evropskim integracijama, na čijem su putu BiH i Crna Gora, a bila je to prilika da upoznam predsjednika Vujanovića o nekim specifičnostima BiH na tom putu, koje, čini mi se, Crna Gora vrlo dobro razumije", rekao je Radmanović.

Vujanović je podsjetio da između Crne Gore i BiH nema otvorenih pitanja.

"Mišljenja smo da treba razvijati, prije svega, saobraćajnu infrastrukturu i nastaviti sa izgradnjom kvalitetne državne komunikacije - izrada studije o rekonstukciji pruge Nikšić-Čapljina i poboljšanje kvaliteta puta između Podgorice i Sarajeva, preko Šćepan polja", rekao je Vukanović.

On je ocijenio da za razvoj zajedničke infrastrukture treba iskoristiti predpristupne, a prije svega fondove za regionalnu saradnju.