Mladen Ivanić
0

Odluku o koaliciji sa SNSD-om donijet će organi stranke

FENA
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić najavio je danas da će definitivnu odluku o odnosima u koaliciji sa SNSD-om donijeti Glavni odbor stranke.

Lider SNSD-a Milorad Dodik zamjerio je sinoć PDP-u da je vodio antivladinu kampanju te najavio da će preispitati koalicione odnose s PDP-om zato što su u predizbornoj kampanji podržavali i pojedine kandidate SDS-a.

Ivanić se slaže da se odnosi trebaju preispitati, uz stav da je PDP u dosadašnjoj koaliciji sa SNSD-om imao ulogu u zajedničkoj saradnji u Sarajevu, dok nije imao nikakav uticaj unutar RS-a.

Naveo je i da je PDP vodio korektnu predizbornu kampanju i da nije vrijeđao kandidate SNSD-a, za razliku od te stranke koja je to radila.

PDP posebno ističe da je takva situacija bila u Banjoj Luci, ali i da je PDP-ove kandidate „fizički napalo nekoliko ljudi iz SNSD-a u Foči i Šamcu, a posebna priča su odnosi koji su bili u Kotor-Varoši i Kozarskoj Dubici“.

Sumirajući rezultate lokalnih izbora, Ivanić je naveo da je njegova stranka zadovoljna ostvarenim, jer je dobila podršku 10 posto biračkog tijela u RS-u, za razliku od 6,8 posto koliko je dobila na prethodnim izborima.

Posebno su zadovoljni ostvarenim rezultatima u Banjoj Luci, u Kotor-Varoši, na Palama, u Istočnom Novom Sarajevu, Trebinju i Gradišci, ali su nezadovoljni ostvarenim rezultatom u trećoj izbornoj jedinici.